Jargon, ik houd er niet van

Jargon gebruiken. Ik houd er niet zo van. Het klinkt misschien heel gewichtig, allemaal dure (vak)termen gebruiken, maar wat heb je er aan als je klant je dan niet begrijpt?

Omdat ICT overal is, vind ik het belangrijk dit begrijpelijk te maken. Daarom ben ik een ICT-er die begrepen wordt door leken op ICT gebied. Dankzij mijn technische achtergrond kan ik ook goed kan communiceren met techneuten.

Mijn klanten zijn meestal organisaties die zelf geen ICT kennis hebben. Zij lopen vaak tegen het probleem aan dat zij hun ICT-leveranciers niet begrijpen. En hierdoor kunnen zij hun vraag niet goed afstemmen op een geschikte technische oplossing.

Mijn meerwaarde

Mijn meerwaarde is dat ik het jargon versta en dit voor hen vertaal. Daarnaast kan ik hun vraag of behoefte richting hun leveranciers zó vertalen, dat we samen tot een passende oplossing komen. Het jargon bewaar ik voor de overleggen met de techneuten, die het dan vaak weer wel prettig vinden om jargon te gebruiken en dit uiteraard ook begrijpen.

Datum

Mirjam van Delft - Kaijser Dekaware

Meer
blogs