Blog

Grip op IT - Mirjam van Delft - Kaijser Podcast Sparren met Parren

Podcast: Grip krijgen op IT, zo doe je dat

Gemeenten willen graag grip op hun IT. Dit is nodig ook. De maatschappij is hier te afhankelijk van. Toch is IT voor veel gemeenten een worsteling. De uitdagingen zijn legio. Hierover ging ik met Joost Parren in gesprek. In deze podcast bespreken we hoe je als gemeente je IT en alles wat daarbij komt kijken op een slimme manier aanpakt.

Lees meer»

Zo leg jij de basis van jouw IT-landschap

Jouw IT hangt houtje-touwtje aan elkaar. Je bent het overzicht compleet kwijt. Als je dat ooit al had. Maar… Jij bent wel verantwoordelijk voor jouw IT-landschap. Je kan de uitvoering uitbesteden, de verantwoordelijkheid niet.

Het is dus tijd om grip te krijgen op jouw IT-landschap. IT lijkt zo groot en zo complex, waar begin je?

Lees meer»
Mirjam van Delft - Kaijser DeKaware

Informatiebeveiliging en de rol van de bestuurder

Het bestuur draagt de verantwoordelijkheid voor informatiebeveiliging, wat cruciaal is voor elke organisatie. Hoewel vaak de IT-afdeling of CISO als verantwoordelijken worden gezien, is het bestuur uiteindelijk verantwoordelijk. Hoe overtuig je jouw bestuurder van het belang en de bestuurlijke rol binnen informatieveiligheid?

Lees meer»
Mirjam

Herprogrammeer de IT-dienstverlening aan de overheid

Vanuit de IT wereld klinkt vaak de oproep dat de overheid IT meer serieus moet nemen. Je kan het er alleen maar eens zijn met deze oproepen. Er zijn echter twee kanten aan de relatie tussen IT en overheid. En als een relatie niet lekker loopt, is het makkelijk om naar de ander te wijzen. Maar wat kan je zelf doen om de situatie te verbeteren?

Lees meer»
Photo by Roman Wimmers on Unsplash

De IT-begroting, het zwarte gat?

Aan het eind van het IT-budget zijn er vaak nog een aantal maanden van het jaar over. De IT-begroting blijkt een jaarlijks zwart gat. Elk jaar verdwijnt er meer geld in dan vooraf was begroot.

Is dat niet te voorkomen?

Lees meer»