Drie jaar DeKaware Deel 3: Projectmanagement

Op 1 oktober was het drie jaar geleden dat ik startte met DeKaware. De komende dagen neem ik je mee in het avontuur dat ik drie jaar geleden aanging, wat ik heb gedaan en wat ik ga doen.

Vandaag deel 3: Advies en Projectmanagement

RUD Zeeland

Inmiddels was ik deels in dienst bij Nucleuszorg, en dus parttime zzp-er. Eind december 2020 startte aan een nieuwe opdracht bij RUD Zeeland.
Hier deed ik een combinatie van advisering en projectmanagement.

Advisering

Zoals alle overheidsinstanties moest ook RUD Zeeland voldoen aan de Wet Modernisering Elektronisch Bestuurlijk Verkeer (WMEBV). Ik deed onderzoek naar de WMEBV en gaf RUD Zeeland advies over de technische voorbereiding op de WMEBV.

Projectmanagement

Tegelijkertijd liep het project voor de vervanging van de website. Ik deed het projectmanagement voor de aanbesteding en de implementatie hiervan.

Na het opleveren van mijn advies over de WMEBV, besloot RUD Zeeland dit direct op te pakken. Ook voor dit project deed ik het projectmanagement voor de aanbesteding en implementatie.

Voor deze projecten was ik daarnaast ook het technische aanspreekpunt voor zowel RUD Zeeland als de ICT dienstverleners die bij deze projecten betrokken waren.

Dit resulteerde voor RUD Zeeland in een moderne, gebruikersvriendelijke website en webformulieren, die daarnaast aansluiten op de eisen van de WMEBV.

Ministerie van Defensie

Eind 2021 rondde ik mijn projecten bij RUD Zeeland af, in 2022 startte ik bij het Ministerie van Defensie aan een nieuwe opdracht. Hier leid ik als Technisch Projectleider het project Applicatiehosting GEOportaal 2.

In voorgaande projecten was ik altijd technisch aanspreekpunt. Voor dit project ligt de technische uitvoering bij de projectleden. Hoewel ik graag mee spar over technische vraagstukken, kan ik mij bij dit project concentreren op de projectleiderrol.

Datum

Drie jaar DeKaware

Meer
blogs