De eerste stappen naar een efficiënt IT landschap

Droom jij ook van naadloos op elkaar aansluitende IT pakketten? Een IT landschap dat je efficiënt in kan zetten en toekomst bestendig is?

Dit hoeft geen droom te blijven.

Hoe?

Vorm een visie op IT. Los van of je nu, op dit moment, voor een aanschaf van een pakket staat. Hierin vorm je een raamwerk waarbinnen je keuzes maakt. Als je dan tot een pakket keuze moet komen, zorg je er met je visie voor dat je keuze samenhangt met waar je als organisatie naar toe wil, en dat het past binnen je IT landschap.

Met wie?

Een visie wordt gevormd door het MT van je organisatie (of afdeling als je onderdeel bent van een grote organisatie). Bij de visie op IT betrek je ook je IT medewerkers. Dit zijn je technische- en functioneel beheerders (of een afvaardiging daarvan, de groep moet niet te groot zijn).

En dan…?

Kom je hierna voor een pakket keuze te staan, dan kijk je niet alleen naar het proces waarvoor je het pakket aanschaft. Je kijkt, dankzij de visie, naar het grotere geheel. Hoe past dit in de organisatie? Hoe verhoudt dit pakket zich tot de andere pakketten (bijv. koppelbaarheid / gegevensuitwisseling)? Je kijkt dus verder dan het proces waarvoor je de aanschaf doet.

Datum

Dekaware - You are Magic

Meer
blogs