Verbeter de relatie met je ICT dienstverlener

Verloopt de communicatie met je ICT leveranciers stroef? Dit is niet nodig en je kan er zelf voor zorgen dat dit verbetert! 

Door zelf de regie te pakken op de communicatie kan je er zelf voor zorgen dat dit soepeler verloopt en de relatie met je leverancier zelfs zal verbeteren. 

Het belangrijkste is: Blijf in gesprek met je leverancier.

Hoe doe je dit?

Dit doe je op alle niveaus:

Op operationeel niveau (technisch of functioneel beheer) heb je structureel overleg over de zaken die bij jou spelen, met betrekking tot de dienst die je afneemt.

Op tactisch niveau (management, leidinggevende) heb je structureel contact over grotere projecten en zaken die langer spelen.

Op strategisch niveau (directie) heb je contact over de koers die jij en je leverancier varen.

Wat is het resultaat?

Omdat je op deze manier in gesprek blijft, weten beide partijen wat er speelt, en heb je niet alleen contact als het fout gaat en iedereen chagrijnig is. Doordat in beeld is wat er speelt, is er ook een realistische verwachting over wanneer zaken opgepakt kunnen worden en wat de voortgang is.

Hierdoor is minder vaak een escalatie nodig. En is er dan toch een escalatie nodig, kan dezelfde communicatie structuur gebruikt worden. De juiste mensen zijn al aan elkaar gekoppeld, weten elkaar te vinden en weten wat ze aan elkaar hebben. Ook dan zal het contact prettiger verlopen.

Datum

Smile and wave

Meer
blogs