Wat is ‘de Cloud’?

“‘De Cloud’ bestaat niet” en “the cloud is just someone elses computer”. Zomaar wat kreten die ICT-ers er wel eens uit willen gooien als het over ‘de cloud’ gaat. Maar wat is ‘de cloud’ dan?

Neem je iets af van ‘de cloud’, dan betekent dit kort gezegd dat je iets gebruikt dat niet op jouw apparaat en/of locatie staat. Het kan dan gaan om de opslag van gegevens (bijv. iCloud of Dropbox), of het gebruik van een applicatie (bijv. webmail applicaties) of werkomgeving.

Er zitten voor- en nadelen aan het gebruik van clouddiensten. Ze betekenen in elk geval niet het einde van al je zorgen, of dat je zelf geen ICT kennis (‘in huis’) meer nodig hebt. Overweeg je de overstap naar een clouddienst? Laat je dan goed informeren, zodat je zeker weet kiest wat bij je past.

Datum

DeKaware the Cloud

Meer
blogs