Purl

Purl

Ken jij Purl al? Purl is een korte animatiefilm van Pixar. Elke keer als ik Purl zie leer ik een nieuwe les van haar.

Mijn eerste indruk: ja dit is precies hoe het voelt om als vrouw tussen mannen te werken!

Toen ik nog eens keek gingen details mij opvallen. Kijk maar eens hoe homogeen de groep collega’s is. Naar de pakken en kapsels. Ook van de ingelijste foto’s aan de muur. En wat een contrast Prul vormt met deze groep. Zowel in haar verschijning als in haar karakter. En welk effect dit op haar heeft.

Daarna zag ik hoe Purl het verschil kon maken.

Ze komt tot de ontdekking dat je niet ‘one of the guys’ moet zijn om het verschil te maken. Juist door zichzelf te zijn, zorgt ze er voor dat ook andere bolletjes wol zich op hun plek voelen. Samen zorgen zij voor een andere dynamiek en meer kleur op de werkvloer. Kijk maar weer naar de details in bijvoorbeeld de kleding van de mannen.

Purl laat niet alleen aan mannen zien hoe het is voor vrouwen op een door mannen gedomineerde werkvloer. Purl leert ook vrouwen een les. Je hoeft niet ‘one of the guys’ te worden om het verschil te maken. Blijf weg van de krabbenmand, wordt geen queen bee.

Blijf jezelf en zorg er voor dan andere bolletjes wol zich ook welkom voelen ❤️

Duidelijk, dienstverlenend en zonder gedoe.