Training

De droom over een efficiënt ICT landschap

Droom jij ook van naadloos op elkaar aansluitende ICT pakketten? Een ICT landschap dat je efficiënt in kan zetten en toekomst bestendig is?

Dit hoeft geen droom te blijven.

Hoe?

Vorm een visie op ICT. Los van of je nu, op dit moment, voor een aanschaf van een pakket staat. Hierin vorm je een raamwerk waarbinnen je keuzes maakt. Als je dan tot een pakket keuze moet komen, zorg je er met je visie voor dat je keuze samenhangt met waar je als organisatie naar toe wil, en dat het past binnen je ICT landschap.

Met wie?

Een visie wordt gevormd door het MT van je organisatie (of afdeling als je onderdeel bent van een grote organisatie). Bij de visie op ICT betrek je ook je ICT medewerkers. Dit zijn je technische- en functioneel beheerders (of een afvaardiging daarvan, de groep moet niet te groot zijn).

Uiteraard help ik je hier ook graag bij. Ik heb een training gevormd waarin we samen een ambitieuze, praktische visie op ICT vormen. Je kan deze visie hierna direct toepassen. Meer info: Zie: Training ICT Visie of neem contact op.

En dan…?

Kom je hierna voor een pakket keuze te staan, dan kijk je niet alleen naar het proces waarvoor je het pakket aanschaft. Je kijkt, dankzij de visie, naar het grotere geheel. Hoe past dit in de organisatie? Hoe verhoudt dit pakket zich tot de andere pakketten (bijv. koppelbaarheid / gegevensuitwisseling)? Je kijkt dus verder dan het proces waarvoor je de aanschaf doet.

Wil je aan de slag met het vormen van een visie op ICT? Hier vind je meer informatie.

Sparren over het vormen van een visie op ICT kan ook. Neem hiervoor contact met me op:

    Duidelijk, dienstverlenend en zonder gedoe.